ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00-14.00 

ΕΝΑΡΞΗ: 03.10.2010

«ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ»
6-11 ετών

Εργαστήρι εναλλασσόμενων θεματικών. Τα παιδιά με ερέθισμα παραμύθια, εικόνες, ιστορίες, παλιά αντικείμενα και διάφορα υλικά φτιάχνουν τα δικά τους μοναδικά παιχνίδια.

Υπεύθυνη:Αγγελική Παπαδημητρίου(Μουσειοπαιδαγωγός, Φιλόλογος Αγγλικής Γλώσσας, ΜΑ Αγγ.Λογοτεχνίας)

Είσοδος: 12€

*Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εργαστήρι Παιχνιδιών θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν, στις 19/9/2010,  ώρα 12.00, με έκπτωση 50% στο εισιτήριο.

Το εργαστήρι αυτό θέλει να εμπνεύσει το παιχνίδι που αρχίζει από την αναζήτηση μιας ιδέας και την ανακάλυψη των υλικών στην καθημερινή ζωή,  στην τέχνη, και στη φύση, και στη συνέχεια εμπλέκει το παιδί στην κατασκευή και την εμψύχωση ενός αντικειμένου παιχνιδιού.

Ασχολείται δηλαδή με όλη τη δημιουργική διαδικασία κατασκευής παιχνιδιών, καθώς και με την ανακατασκευή παλιών παιχνιδιών με αυτοσχέδιο και άρα μοναδικό τρόπο από κάθε παιδί.

Στόχος του εργαστηρίου δεν είναι η καλλιτεχνική αρτιότητα των αντικειμένων που θα προκύψουν, αλλά η καλλιέργεια της εφευρετικότητας και της ικανότητας επεξεργασίας  κάποιων υλικών που δεν συναντάμε συχνά στα παιχνίδια πια, μέσα σε ένα αντικαταναλωτικό πνεύμα ολιγάρκειας και προσωπικής έκφρασης.

Οι κατασκευές που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του εργαστηρίου έχουν οργανωθεί στις παρακάτω θεματικές ενότητες ανά μήνα. Το αναλυτικό πρόγραμμα για τα τέσσερα εργαστήρια κάθε θεματικής θα ανακοινώνεται στην αρχή κάθε μήνα αντίστοιχα.

Οκτώβρης: ΜΠΑΛΕΣ

Νοέμβρης: ΣΒΟΥΡΕΣ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΡΟΧΟΥΣ

Δεκέμβρης: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΩΣ ΔΩΡΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Ιανουάριος: ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ & ΖΩΩΝ (ΚΟΥΚΛΕΣ)

Φεβρουάριος: ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΟ-ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ

Μάρτιος: ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ-ΜΑΣΚΕΣ-ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ

Απρίλιος: ΦΩΛΙΕΣ-ΚΑΛΑΘΙΑ

Μάιος: ΜΟΜΠΙΛΕ-ΑΙΩΡΕΣ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ

Ιούνιος: ΟΜΑΔΙΚΑ-ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ-ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

 

Απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών και διαρκεί 2 ώρες. Είσοδος 12 ευρώ.

Προτείνουμε στα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήριο να φοράνε πρόχειρα ρούχα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Aγγελική Παπαδημητρίου

Απόφοιτος της σχολής Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Middlesex στο Λονδίνο και του Μεταπτυχιακού Θεωρία και Επιμέλεια Κειμένων της αντίστοιχης σχολής  του Πανεπιστημίου του Birmingham.

Έχει επιμορφωθεί στην   Εμψύχωση Θεατρικού Παιχνιδιού και την Παιδαγωγική Θεάτρου από την τριετή σχολή της Μαντώ Κουρετζή “Σχολείο Παιχνιδιού”, στην   Μουσειοπαιδαγωγική από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στην   ειδική γλώσσα ΜΑΚΑΤΟΝ από το ίδρυμα Παμμακάριστος και στην   Διδακτική της Αγγλικής Γλώσσας από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και παιδαγωγός στην ομάδα προσχολικής ηλικίας και στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία του εγαστηρίου  “ΦΤΕΡΟ” στην Αθήνα.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως μουσειοπαιδαγωγός στο τμήμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και στο “Εργαστήρι του πηλού”, ως καθηγήτρια αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες,  ως ομαδάρχισσα σε περιβαλλοντικές οργανώσεις και ως  βοηθός σε ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Λονδίνου, στο πανεπιστήμιο του Birmingham και στο Middlands Arts Centre. Έχει συνεργαστεί με την Μαρίζα Κωχ, τον Νικο Κούνδουρο και το κέντρο “Δράσις” σε παιδικές παραστάσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα. Τέλος,  έχει προσφέρει  εθελοντική εργασία σε περιβαλλοντικά workcamps, στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και στο  Νοσοκομείο Παίδων και είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλος του σωματείου δημιουργικής ψυχαγωγίας  “Δημιουργώ”.