10 και 11 Δεκεμβρίου 2011: Σάββατο 17:00-21:00 / Κυριακή 17:00-21:00

ΘΕΜΑ: Ήρωες και αντιήρωες του εσωτερικού θιάσου

Όλοι μας υποδυόμαστε διάφορους ρόλους στη ζωή μας, συνειδητά ή μη, προς όφελος ή προς ζημία μας. Όλοι αυτοί οι ρόλοι συνδιαλέγονται ακατάπαυστα στο εσωτερικό μας θέατρο, πασχίζοντας να ξεχωρίσουν, να επικρατήσουν ή να κρυφτούν. Κάθε δυναμικός ρόλος μέσα μας συνοδεύεται και συμπληρώνεται από έναν φοβισμένο και αντίστροφα. Για κάθε σθεναρό μαχητή μέσα μας υπάρχει απέναντι του ένα παιδί που ζητά φροντίδα. Στο σεμινάριο αυτό θα συντροφεύσουμε αυτές τις αντιθέσεις και θα γεφυρώσουμε το κενό ανάμεσα στον ήρωα και τον αντιήρωα που όλοι εμπεριέχουμε. Μέσα από το παιχνίδι και τη σωματική απελευθέρωση θα εντοπίσουμε εσωτερικούς δυναμικούς ρόλους και τα συμπληρωματικά τους, οδηγούμενοι προς μια δημιουργική συμφιλίωση.


14 και 15 Ιανουαρίου 2012: Σάββατο 17:00-21:00 / Κυριακή 17:00-21:00

ΘΕΜΑ: Το καράβι του εαυτού:στάση και κίνηση

Η ισορροπία ανάμεσα στην πράξη και την μη πράξη, την κίνηση και τη μη κίνηση απασχολεί ιδιαίτερα τον σύγχρονο άνθρωπο. Η συνεχής δραστηριότητα και η αμηχανία της απραξίας και από τη άλλη μεριά, η δυσκολία στη δραστηριοποίηση και η παθητικότητα μάς θέτουν το δίλημμα της συμμετοχής ή της απόσυρσης από τη ζωή. Μέσα από ένα παγκόσμιο σύμβολο,- το καράβι-, και την δραματοθεραπευτική του επεξεργασία θα επιχειρήσουμε να ανακαλύψουμε τη σχέση μας με την εξωτερική και εσωτερική κίνηση και τον προσωπικό μας ρυθμό πλεύσης.


11 και 12 Φεβρουαρίου 2012: Σάββατο 17:00-21:00 / Κυριακή 17:00-21:00

ΘΕΜΑ: Το soundtrack του ταξιδιού μου

Η μουσική είναι μια γλώσσα πιο βαθιά από την εικόνα και μπορούμε να την εμπιστευθούμε να μας αποκαλύψει τις πιο θαμμένες μας πλευρές με ασφάλεια και φροντίδα. Μελωδίες και τραγούδια που έχουν συμπαρασταθεί στις πιο ιδιαίτερες στιγμές μας, μουσικές που μας έχουν συνδέσει με το εδώ και τώρα, συναισθήματα που έχουν γεννηθεί από ήχους και ό,τι μεταφέρει ο καθένας μας στο εσωτερικό του μουσικό αρχείο καθώς και μνήμες που θα ανασυρθούν από την ενεργητική ακρόαση καινούριων ήχων θα δημιουργήσουν μια κοινή παρτιτούρα και θα συνθέσουν μια προσωπική αφήγηση ζωής ιδωμένη σαν τραγούδι.


10 και 11 Μαρτίου 2012: Σάββατο 17:00-21:00 / Κυριακή 17:00-21:00

ΘΕΜΑ: Εμπόδια και εφόδια στις διαδρομές μου

Στη διαδρομή του καθένα μας μέσα στη ζωή μπορούμε να διακρίνουμε συγκεκριμένα στάδια και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Σε αυτό το σεμινάριο θα διερευνήσουμε πώς μπορούμε να ανατρέψουμε παγιωμένες συμπεριφορές, τι μας εμποδίζει και τι μας υποστηρίζει στο εσωτερικό μας ταξίδι, αλλά και πώς μπορούμε να μεταμορφώσουμε τα εμπόδιά μας σε εφόδια. Με όχημα το εικαστικό παιχνίδι και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό θα ερευνήσουμε και θα εκφραστούμε σχετικά με τις προσωπικές ιστορίες μας, δοκιμάζοντας να τις σκηνοθετήσουμε με έναν καινούριο τρόπο πάνω στη δραματοθεραπευτική σκηνή.


*Σε κάθε σεμινάριο χρησιμοποιούνται ποικίλες δραματοθεραπευτικές τεχνικές.

Εισηγητής: Τάσος Μπάμπαλης (ψυχολόγος, δραματοθεραπευτής, εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού)

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10 άτομα
Κόστος συμμετοχής 60 € (το κάθε σεμινάριο)