Σύντομο Ενημερωτικό Σημείωμα

 

Σας ανακοινώνουμε με χαρά την έναρξη του Εργαστηρίου Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Σχολείο Παιχνιδιού». Ιδρυτές του νέου φορέα είναι οι: Μαντώ Κουρετζή, Στέλιος Βγαγκές και Παναγιώτης Κυρίτσης οι οποίοι από το 1990 εφαρμόζουν νέες μεθοδολογίες σύνδεσης των τεχνών με την εκπαίδευση, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και καλλιτεχνικούς φορείς.

Οι παραπάνω, υπήρξαν οι βασικοί εμπνευστές, οργανωτές και λειτουργοί του Κέντρου εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Παιδίων Δράσεις» από την έναρξή του, το 2004, έως τον Ιούνιο του 2009, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο παιδαγωγικών και καλλιτεχνικών εφαρμογών…

Από τον Ιανουάριο του 2010 αποφάσισαν να στεγάσουν μόνιμα την πολυετή εμπειρία τους σε ένα νέο χώρο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ο οποίος ελπίζουν και φιλοδοξούν να αποτελέσει σημείο αναφοράς και νέο «Πεδίο δράσης» και έμπνευσης για παιδιά και ενήλικες.
Το «Σχολείο Παιχνιδιού» είναι ένας χώρος όπου οι έννοιες Σχολείο – Παιχνίδι συναντιούνται δημιουργικά και συνενώνουν την αξία και το ρόλο που διαδραματίζουν στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου.
Στο  «Σχολείο Παιχνιδιού» οι τέχνες -όπου το παιχνίδι αποτελεί δομικό τους στοιχείο - έχοντας ως άξονα πάντα το Θεατρικό Παιχνίδι, συναντιούνται με τη παιδαγωγική και εκπαιδευτική πράξη με στόχο:

Το «Σχολείο Παιχνιδιού» να γίνει ένας τόπος που

μαθαίνουμε να παίζουμε

και παίζουμε για να μάθουμε…


Ο Χώρος - Εσπερίδων 102, Καλλιθέρα