ΟΜΟΡΦΑ ΣΑΒΒΑΤΑ στο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ»
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013-2014

Α ΟΜΑΔΑ: παιδιά 6-11 ετών
«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΘΕΑΤΡΟ»
Ώρα:12.00-13.30
Εργαστήρι πολλαπλών τεχνικών και ερεθισμάτων όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, ανάλογα με την ηλικία τους, να πειραματιστούν σε όλα τα επίπεδα της δημιουργικής φαντασίας και έκφρασης, να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να γνωρίσουν διάφορες πτυχές του θεατρικού φαινομένου.                     
                                                    
Β ΟΜΑΔΑ: προνήπια-νήπια (3,5-5,5 ετών)
«ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
Ώρα:12.00-13.15
 Ποικίλες δράσεις και παιχνίδια αισθητικής και αισθητηριακής αγωγής. Παιχνίδια ρόλων. Εικαστικές δράσεις .Καλλιέργεια του λόγου. Γνωριμία με τις έννοιες χώρος – περιβάλλον.
 
 *Ο σχεδιασμός των δράσεων,  οι θεματικές που θα ασχοληθούν οι δύο ομάδες, τα ποικίλα υλικά με τα οποία θα πειραματιστούν καθώς και τα εναλλασσόμενα οπτικοακουστικά ερεθίσματα, σε συνδυασμό πάντα με το περιβάλλον ασφάλειας, αποδοχής και ενίσχυσης που διαμορφώνουν οι εμπειρότατοι εμψυχωτές των εργαστηρίων, στοχεύουμε, ελπίζουμε και προσδοκούμε να αποτελούν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πηγή έμπνευσης, ουσιαστικής ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας,  αλλά και δημιουργικό χρόνο, ικανό να τα βοηθά και να τα ενισχύει περαιτέρω, σε ότι άλλο κάνουν (παιδικό σταθμό, σχολείο, κ.λ.π.)
Παράλληλα, στόχος των εργαστηρίων είναι να ενθαρρύνουν τα παιδιά στην ομαδική επικοινωνία και συνεργασία, να συντελέσουν στην απελευθέρωση των αναστολών, του άγχους και ενδεχόμενης σχολικής φοβίας.
 
Γ ΟΜΑΔΑ:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2,5-3,5 ΕΤΩΝ
ώρα: 11.00-11.45
 
Ο σχεδιασμός των δράσεων  και οι θεματικές που θα ασχοληθεί η ομάδα, θα είναι προσαρμοσμένες ακριβώς σε ό,τι αφορά τα παιδιά αυτής της ηλικίας, με στόχο το εργαστήρι να συμβάλλει όσο το δυνατόν περισσότερο, στην ομαλή, ευχάριστη και αρμονική εξελικτική και δημιουργική πορεία των παιδιών. Ό,τι θα συμβαίνει σε αυτές τις δημιουργικές συναντήσεις δεν σχετίζεται με τις δράσεις που τα παιδιά αυτής της ηλικίας ενδεχομένως κάνουν στους βρεφικούς σταθμούς, καθώς το εργαστήρι είναι στημένο με τρόπο περισσότερο «θεατρικό» με την έννοια ότι η προσέγγιση- με ποικίλα κάθε φορά ερεθίσματα- αφορά στην ενίσχυση και ενθάρρυνση της εκφραστικότητας, αλλά και της κοινωνικοποίησης σε ένα ακόμη περιβάλλον πέρα από το σχολικό.


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΦΗΒΩΝ  12-17 ετών
Ώρες: 14.00-16.15, το εργαστήρι θα λειτουργεί κάθε 15 ημέρες-2 Σάββατα το μήνα

Σκηνικοί Αυτοσχεδιασμοί-Σωματική Έκφραση-Σκηνικός χώρος

*Παραγωγή κειμένων
*Μάσκα-Μακιγιάζ-Κουστούμι
*Δημιουργία Θεατρικής Παράστασης ανοικτής για το κοινό.

Παράλληλα, με δράσεις που στόχο έχουν την εμπιστοσύνη στην ομάδα και την ανάπτυξη της δυναμικής της, τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα βιώματα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις που τα απασχολούν στην καθημερινότητά τους, να επεξεργαστούν τα αρνητικά συναισθήματα τους, να ενισχύσουν τα θετικά και μέσα από  την κοινή τους εμπειρία και οπτική να δώσουν λύσεις, να επικοινωνήσουν και να ψυχαγωγηθούν ουσιαστικά και δημιουργικά.



Αγαπητοί γονείς, στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα κίνητρα έμπνευσης, δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας, σας θέλουμε συμμέτοχους και… συμπαίκτες!
Σας βεβαιώνουμε ότι  στο «Σχολείο Παιχνιδιού» δεν μας ενδιαφέρει να σας εντυπωσιάσουμε αλλά να κτίσουμε μαζί σας μια σχέση εμπιστοσύνης, σεβασμού και κοινής προσπάθειας στην εξελικτική πορεία των παιδιών! Γι αυτό ακριβώς το λόγο, είμαστε πάντα διαθέσιμοι να σας ενημερώνουμε και να συζητάμε για την πορεία των παιδιών, την εξέλιξη των ομάδων, τις θεματικές, τις παρατηρήσεις και ό,τι άλλο μπορεί να  απασχολεί ή να προβληματίζει..
Η υπεύθυνη του «Σχολείου Παιχνιδιού» Μαντώ Κουρετζή

Υπεύθυνοι των Εργαστηρίων:
Στέλιος Βγαγκές (Δάσκαλος - Εμψυχωτής Θ.Π.),
Παναγιώτης Κυρίτσης (Δάσκαλος - Εμψυχωτής Θ.Π.),
Βούλα Καρακίτσιου (Ψυχολόγος - Νηπιαγωγός-Εμψυχώτρια Θ.Π)
Χριστίνα Στουραΐτη (Νηπιαγωγός - Παιδαγωγός εφαρμοσμένου θεάτρου - Εμψ. Θ.Π),
Μαντώ Κουρετζή (Παιδαγωγός - Εμψυχώτρια Θ.Π. - Ειδική σε θέματα Αισθητικής Αγωγής  και Ελληνικού Πολιτισμού),
Βιργινία Κεχαγιά (Θεατρολόγος Εμψυχώτρια Θ.Π )

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ:
Μαρίνος Παρασκευόπουλος - Μαριλένα Μπεκρή
(Βασικοί Συντονιστές των πρωινών Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Σχολείου Παιχνιδιού»)

*Στα εργαστήρια συμμετέχουν επίσης και σπουδαστές του 3ετούς εργαστηρίου Θεατρικού Παιχνιδιού-Παιδαγωγικής Θεάτρου  του «ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ»


Omorfa-ola-ta-savvata-2013-2014



Efivoi-theatriko-ergastiri-2013-2014